Počele funkcionalne probe grejanja: „Beogradske elektrane“ primile 300 prijava, najviše zbog curenja radijatora

Počele funkcionalne probe grejanja: „Beogradske elektrane“ primile 300 prijava, najviše zbog curenja radijatora

Pripreme za predstojeću grejnu sezonu u Beogradu su u punom jeku, a funkcionalne probe grejanja već su započete 1. oktobra. Građani su počeli da prijavljuju probleme, najčešće curenje radijatora, što je potvrdio Vanja Vukić, direktor JKP „Beogradske elektrane“, gostujući u emisiji Beogradska hronika na RTS-u.

Vukić je naveo da kontakt centar trenutno prima oko 100 poziva dnevno, a do sada je evidentirano ukupno 300 prijava, od kojih je 75 bilo vezano za curenje radijatora. Prioritet radnika „Beogradskih elektrana“ je rešavanje kvarova, kako bi se osigurala potpuna funkcionalnost sistema pre početka grejne sezone, koja najverovatnije neće početi pre 15. oktobra, osim u slučaju naglog pada temperature.

„Naš sistem šest meseci miruje, pa kad krene cirkulacija vode, dolazi do određenih problema. Naš zadatak je da što pre izađemo na teren i rešimo kvarove“, poručio je Vukić. On je takođe naglasio važnost saradnje sa građanima i omogućavanje pristupa radnicima u podstanice kako bi se problemi brzo rešavali.

Jedan od incidenata dogodio se u zgradi u ulici Majke Jevrosime 22, gde su radnici „Beogradskih elektrana“ po prijavi stigli za dva minuta. U podstanici su zatekli poplavljen podrum i oštećene cevi, a osoba koja je bez odobrenja ušla u podstanicu povređena je i prevezena u Urgentni centar.

Vladan Pavlović, izvršni direktor za distribuciju toplotne energije, naglasio je da je situacija brzo sanirana, ali da je ovo opomena građanima da ne preduzimaju nikakve radnje na svoju ruku, posebno tokom punjenja sistema vodom pod pritiskom.

Tokom funkcionalnih proba, više od 100 ekipa dežura svakog dana, a broj radnika će biti povećan kada grejna sezona zvanično počne 15. oktobra.