Određen pritvor za osumnjičene za nelegalnu gradnju u Surčinu

Određen pritvor za osumnjičene za nelegalnu gradnju u Surčinu

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za S. M. (65) i M. N. (40), nakon što su osumnjičeni za učešće u nelegalnoj gradnji u Surčinu. Odluka je doneta nakon saslušanja koje je sproveo Treći osnovni javni tužilac u Beogradu.

Prema saopštenju Trećeg osnovnog tužilaštva, S. M. i M. N. se sumnjiče za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela vezanog za nelegalnu gradnju. Tokom saslušanja, obojica su negirali izvršenje krivičnih dela.

Sud je odlučio da odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogli ometati postupak uticanjem na svedoke ukoliko bi ostali na slobodi.

Uhapšeni su deo šire akcije koja je rezultirala hapšenjem još četiri osobe, uključujući sadašnjeg direktora pravnog lica „Aman Real Estate“ S. K. On će sutra biti sproveden u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zajedno sa N. P., M. V. i M. D., radi daljeg postupka i saslušanja pred javnim tužiocem.

Akcija hapšenja sprovedena je nakon preduzetih dokaznih radnji u saradnji sa građevinskim inspektorima i beogradskom policijom, a usmerena je na suzbijanje nelegalne gradnje u Surčinu.