Razbijen lanac nelegalne trgovine naftnim derivatima u Srbiji, uhapšeno 17 osoba

Razbijen lanac nelegalne trgovine naftnim derivatima u Srbiji, uhapšeno 17 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, prekinuli su lanac krijumčarenja dizel goriva i priveli 17 osoba pod sumnjom za saizvršilaštvo u krivičnom delu krijumčarenja. Među uhapšenima su odgovorna lica privrednih društava iz Uba, Zemuna, Grocke, Valjeva, Rume, Pančeva i Novog Sada, dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta i protiv jednog muškarca koji trenutno izdržava zatvorsku kaznu.

Osumnjičeni su, kako se navodi, od juna do oktobra prošle godine organizovali krijumčarenje dizel goriva iz Severne Makedonije, koje su nezakonito prodavali na teritoriji Srbije, koristeći lažne fakture i carinske dokumente kako bi prikazali da je gorivo u tranzitu. Time je, kako se sumnja, država oštećena za oko 190 miliona dinara.

Policija je tokom akcije zaplenila pet kamiona i cisterni korišćenih u prevozu goriva, a potraga za još šest osumnjičenih lica je u toku, dok se istražni postupak nastavlja.