Pregledi kod nutricioniste i skrining osteoporoze u Domu zdravlja Kragujevac

Pregledi kod nutricioniste i skrining osteoporoze u Domu zdravlja Kragujevac

Građani Kragujevca ponovo mogu da koriste savete nutricioniste i obave preglede na osteoporozu, saopštio je Dom zdravlja Kragujevac.

Nutricionista Doma zdravlja Kragujevac radi u prostorijama Centralnog objekta službe za školsku decu, Zdravstvena stanica broj 4, u Ulici Svetozara Markovića 23, na trećem spratu.

„Upućivanje pacijenata će se vršiti preko izabranih lekara i to za gojaznu decu i odrasle, sa BMI preko 25, kao i za trudnice sa hiperinsulinemijom. Termini za slanje pacijenata nutricionisti su kreirani, a na naslovnoj strani Helianta nalazi se uputstvo za kreiranje uputa za nutricionistu“, piše u saopštenju koje je potpisao dr Vasilije Antić, v.d. direktor Doma zdravlja Kragujevac.

Skrining na osteoporozu ultrazvučnom metodom, merenje gustine kostiju biće obavljeni u Preventivnom centru Doma zdravlja, prvi sprat u Zdravstvenoj ambulanti broj 5.

Skrinizi će biti obavljani 18, 19, 20. i 22. jula od 8 do 13 časova.

Preglede u Savetovalištu za osteoporozu zakazuju sa terminom izabrani lekari, a pacijenti se mogu javiti i direktno u savetovalište bez termina, dodaje se u saopštenju.