Poštanska štedionica i MTS banka od 1. jula posluju objedinjeno

Poštanska štedionica i MTS banka od 1. jula posluju objedinjeno

Banka Poštanska štedionica i MTS banka od 1. jula posluju kao jedna banka, pošto će Banka Poštanska štedionica pripojiti tu banku, saopštila je Narodna banka Srbije.

Kako se navodi, registracija ove statusne promene kod Agencije za privredne registre izvršena je danas, čime Banka Poštanska štedionica postaje pravni sledbenik svih prava i obaveza MTS banke, koja je obrisana iz registra privrednih društava kod ove agencije.

Cilj sprovođenja statusne promene pripajanja jeste objedinjavanje poslova predmetnih banaka radi racionalizacije poslovanja i sinhronizacije poslovnih aktivnosti, kao i postizanja efikasnijeg procesa rada. Kako je Republika Srbija direktni i indirektni osnivač sa 100 odsto učešća u obe banke, realizacijom pripajanja Republika Srbija će ostvariti direktan uticaj u obliku efikasnije kontrole nad kapitalom banaka. Pripajanje će imati i pozitivne efekte u vidu povećanja broja klijenata putem ponude proizvoda i usluga obe banke kroz objedinjenu mrežu koja će pokrivati Srbiju, kao i razvoja i primene informacionih tehnologija neophodnih za razvoj novih proizvoda i usluga. Takođe, dosadašnjim klijentima obe banke biće na raspolaganju svi proizvodi i usluge, koje su do sada nudile obe banke“, navodi se u saopštenju NBS.