Posle otkrića CINS-a, iz kol centara SNS „bez signala“

Posle otkrića CINS-a, iz kol centara SNS „bez signala“

Novi politički skandal potresa Srbiju nakon što su novinari Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) otkrili postojanje tajnog kol centra Srpske napredne stranke (SNS), smeštenog u prostorijama kompanije Prointer. Ova vest dolazi uoči predstojećih izbora i izaziva šok i kontroverze u javnosti.

Naime, novinari su pronašli dokaze o radu ovog tajnog kol centra gde se obavljaju sumnjive aktivnosti u vezi sa glasanjem. Na snimcima razgovora, čuje se kako osobe povezane sa SNS-om nude novčane iznose za podršku ovoj stranci, uz pominjanje sumnjičavih transakcija i taktika za uticaj na birače.

Jedan od ključnih aktera u celoj priči je marketinška agencija M&J Lady, čije vlasnice, bliznakinje Milena i Jovana Marković, navodno angažuju osobe za rad u ovom kol centru. Međutim, same vlasnice ne žele odgovarati na novinarska pitanja, čime dodatno bude sumnje u nepravilnosti.

Druga uključena organizacija je CEROB (Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda), koja takođe odbija davati izjave. Njihov predsednik, Ognjen Kočević, povezan je s ovim skandalom, što izaziva dodatne spekulacije o ulozi omladinskih organizacija u političkim igrama.

Istražitelji takođe ukazuju na Prointer, uglednu IT kompaniju koja pruža usluge Telekomu, EPS-u, i drugim državnim i gradskim preduzećima. Međutim, ova kompanija negira bilo kakvu vezu sa SNS-om i tvrdi da su prostorije korišćene bez njihovog znanja.

Reakcije na ovu aferu su burne. Građani i opozicija zahtevaju detaljnu istragu, dok vlasti trenutno prebacuju odgovornost jedna na drugu. Tužilaštvo čeka izveštaj republičke i gradske izborne komisije, dok javnost s nestrpljenjem očekuje dalji razvoj događaja pred izbore.

Sveukupno, ova afera naglašava ozbiljnost izbornih procesa u Srbiji i podstiče pitanje transparentnosti, integriteta i demokratskih principa u političkom životu zemlje.