Posle devet godina pauze uspostavljen železnički saobraćaj između Subotice i Segedina

Posle devet godina pauze uspostavljen železnički saobraćaj između Subotice i Segedina

Nakon devetogodišnje pauze, danas su ponovo krenuli vozovi između Subotice i Segedina u Mađarskoj, obeležavajući početak redovnog železničkog saobraćaja na ovoj relaciji. Vozovi će saobraćati pet puta dnevno u oba pravca, pružajući putnicima češće i praktičnije opcije putovanja između ova dva grada.

Prvi voz je krenuo jutros u 6:03 sa subotičke Železničke stanice, a naredni polasci su zakazani u 7:37, 13:37, 16:37 i 19:37 časova. Isto tako, pet voznih linija će svakodnevno povezivati Segedin i Suboticu, pružajući putnicima veću fleksibilnost u planiranju putovanja.

Rekonstrukcija Železničke stanice u Subotici je u toku, a planirano je da bude završena krajem februara 2024. godine. Tokom ovog perioda, vozovi će koristiti privremeni prodajni šalter na stajalištu kod pasarele.

Voz će pružati usluge na stanicama Subotica-javna skladišta, Palić, Hajdukovo, Bački Vinogradi, Horgoš, Reske i Sentmihaljtelek. Cena vozne karte u jednom pravcu iznosi 741 dinar. Ova inicijativa otvara nove mogućnosti za putovanje i povezivanje zajednica između dva grada.