Porodice ubijene dece iz Ribnikara bez predstavnika u Školskom odboru

Porodice ubijene dece iz Ribnikara bez predstavnika u Školskom odboru

Savet roditelja Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ nije izglasao predlog da Branko Anđelković, otac ubijene devojčice Mare bude u Školskom odboru. Njega su kandidovale porodice ostale ubijene dece.

Anđelković je za N1 rekao da je reč o sastanku koji se održao u četvrtak uveče i da smatra da je to glasanje bilo potpuno neregularno.

„Svi su glasali za po tri kandidata, da se glaslo za jednog sve bi bilo drugačije“, rekao je on za N1 navodeći da je to „sekta“.

Prema njegovim rečima, troje kandidata je dobilo 27, 28 i 29 glasova, a on je bio četvrti na listi sa 10 glasova.

Glasanje je, kaže, čista nameštajka, ali ga ne iznenađuje. To je, ističe, samo još jedan od dokaza da je sve što se dešavalo od 3. maja. pogrešno rađeno, da je gurano pod tepih.

Informacija o ovom sastanku pojavila se na društvenim mrežama.

Među roditeljima dece koja su ubijena 3. maja, ima četiri porodoce čija mlađa deca i dalje idu u tu školu i preporuka Vlade Srbije je bila da jedan roditelj od tri člana, koliko kandiduje Savet za Skolski odbor, bude neko od tih roditelja.

Predsednik Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ Igor Đorđević rekao je za N1 da su rodtelji imali sedam dana da se prijave što su i učinili, njih, kako je naveo, osam kandidata.

Izabrana je, kaže, komisija u kojoj je bila i članica koja je predlođila Branka Anđelkovića, kao i dvoje posmatrača.

Đorđević navodi da je preporuku Vlade Strbije preneo svim članovima saveta ali sve dalje je bila odluka glasanja koje je tajno.

Do sada nismo dobili nijednu primedbu da je nešto bilo neregularno. Ako tako nešto postoji spremni smo da razmotrimo i sporovedemo glasanje ponovo, ističe Đorđević

Dodaje da je, nakon tog sastanka, pred Savetom rekao da su spremni da se obrate institucijama da umesto člana koje kandiduje lokalna samouprava bude jedan od roditelja ubijene dece, uz poziv da budu posmatrači na Školskom odboru.