Nakon tročasovnog zastoja ponovo uspostavljena pasoška kontrola na aerodromu Nikola Tesla

Nakon tročasovnog zastoja ponovo uspostavljena pasoška kontrola na aerodromu Nikola Tesla

Granična policija na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu suočila se sa ozbiljnim izazovima danas, nakon tročasovnog zastoja u pasoškoj kontroli putnika. Kako je saopšteno večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), normalizacija saobraćaja je počela, ali ne pre nego što su se stvorile značajne gužve.

Prema preciznim informacijama iz MUP-a, problemi su nastali oko 17 sati, kada su službe operatera na aerodromu greškom pomešale putnike koji su pristigli avionom iz Skoplja sa putnicima koji su krenuli ka raznim svetskim destinacijama. Pasoška kontrola lica i prtljaga obavljena je nad pogrešnim grupama putnika, izazivajući potpuni haos na terminalu.

Nakon otkrivanja greške, aerodromske službe su hitno zatražile od MUP-a da privremeno obustavi pasoške kontrole dok se ne isprazni tranzitni terminal i dok se nad svim putnicima koji su u njemu ponovo ne izvrši kontrola. Gužve su nestale 20 minuta nakon ponovnog uspostavljanja pasoške kontrole, ali su ostavile trag u vidu poremećenog redosleda letova i nezadovoljstva putnika.

Očekuje se da će aerodrom preduzeti dodatne korake kako bi se izbegle slične situacije u budućnosti, dok putnici izražavaju frustraciju zbog nenadanog zastoja na putovanju ka svojim odredištima.