Ponovo odložen početak rekonstrukcije UKC Kragujevac

Ponovo odložen početak rekonstrukcije UKC Kragujevac

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek najavio je gostujući na RTS-u, da se početak radova na rekonstrukciji i izgradnji Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac očekuje na proleće 2025. godine.

Ovim je po ko zna koji put odložen početak radova na najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Šumadiji kojoj gravitira oko dva miliona pacijenata.

Radovi je, prema najavi doskorašnje ministarke zdravlja prof. dr Danice Grujičić, trebalo da krenu krajem ove godine, izjavila je, nakon obilaska ove zdravstvene ustanove.

Prof. dr Danica Grujičić izjavila je to više puta, između ostalog i u aprilu prošle godine prilikom posete UKC Kragujevac.

O početku rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac priča se već gotovo dve decenije.

Za rekonstrukciju Kliničkog centra Kragujevac, kao i kliničkih centara u Novom Sadu i Nišu, te Kliničkog centra Srbije, država je, da podsetimo, od Evropske investicione banke još u decembru 2006. godine dobila kredit.

Sva 4 klinička centra prema tadašnjem planu trebalo je da budu završena do kraja 2011. godine.

Od tada do danas Kragujevčani su se naslušali funkcionerskih, ministarskih, pa i predsedničkih obećanja, ali rekonstrukcija najvažnije zdravstvene ustanove u ovom delu Srbije još uvek nije ni počela.