Zdravko Ponoš: Zapadne sile tolerišu izbornu krađu zbog litijuma

Zdravko Ponoš: Zapadne sile tolerišu izbornu krađu zbog litijuma

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE), Zdravko Ponoš, izjavio je da mogućnost kopanja litijuma u Srbiji dobija na ubrzanju nakon junskih izbora, te da zapadne sile tolerišu izbornu krađu i ostanak Aleksandra Vučića na vlasti zbog toga.

„Aleksandar Vučić nakon izbora ima brisan prostor da se kopa litijum. Obećanje da je to velika šansa za bolji život i blagostanje ne stoji. Biće da je dogovoreno i potpisano da se u Srbiji kopanje isplati, a to znači da je nebezbedno. Niko ne zna šta je tačno potpisano, što znači da je verovatno napravljen takav dogovor da to bude isplativo, a ne bezbedno po životnu sredinu,“ rekao je Ponoš na Osnivačkoj skupštini gradske organizacije stranke SRCE u Kikindi.

U stranačkom saopštenju, Ponoš je naglasio da vlast SNS-a odgovara interesima stranih moćnika i da im odgovara opozicija koja je nekvalifikovana, alava, potkupljiva i koja se dodvorava stranim ambasadama.

„Ne treba im opozicija koja je spremna da podmetne leđa za opšti i javni interes bez razmišljanja da li će od toga imati neke koristi,“ ocenio je Ponoš.

Ponoš je dodao da „Srbija nije na dobrom putu“ i da je za Srbiju najbolji put Evropska unija. „Kakva god ona bila, sa svim svojim slabostima, to je najbolji projekat našeg vremena. Ništa drugo i nije opcija za deo sveta kome pripadamo,“ zaključio je Ponoš.

Za predsednika GrO Srbija centar Kikinda izabran je Luka Lukić, navodi se u saopštenju.