Ponoš odgovara Vučiću: „Uh, kako sam moćan načelnik Generalštaba bio!“

Ponoš odgovara Vučiću: „Uh, kako sam moćan načelnik Generalštaba bio!“

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš reagovao je na optužbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića putem društvene mreže Iks (X). Vučić je Ponoša optužio za uništavanje tenkova i zolja, kao i za dovođenje kompanije Rio Tinto u Srbiju, tvrdeći da je opozicija odgovorna za zaduživanje zemlje i promene zakona koje su, navodno, stajale Srbiju milijarde odštete.

U odgovoru na Vučićeve tvrdnje, Ponoš je ironijski komentarisao: „Vučić me iz Pariza optužuje da sam ja doveo Rio Tinto u Srbiju, zadužio zemlju, menjao zakone, topio tenkove… Uh, kako sam moćan načelnik Generalštaba bio! Ovaj Vučićev Mojsilović mrljav. Vučić mora sve sam. Idi čoveče prošetaj do Rue Saint-Denis kad te već sport i umetnost ne interesuju. U Parizu svako nađe nešto za dušu. Nisi ni ti gubav.“

Ponoš je ovim komentarom ciljao na Vučićeve tvrdnje da je opozicija odgovorna za brojne probleme u zemlji, naglašavajući da Vučić očigledno preuveličava njegovu ulogu u događajima iz prošlosti. Kroz svoj odgovor, Ponoš je kritikovao Vučića i njegove optužbe, sugerišući da predsednik Srbije koristi te tvrdnje kako bi skrenuo pažnju sa trenutnih problema i suočavanja sa sopstvenim neuspesima.