Policija za 24 sata otkrila četvoro vozača koji su upravljali pod dejstvom droga

Policija za 24 sata otkrila četvoro vozača koji su upravljali pod dejstvom droga

Iz saobraćaja su pripadnici Policijske uprave Kragujevac prilikom 24 časovne kontrole saobraćaja isključili četvoro vozača koji su kolima upravljali pod dejstvom psohoaktivnih supstanci.

Saopštenjem je Saobraćajna policija obavestila javnost da je “ na području Kragujevca zaustavila dvadesetogodišnjeg vozača „Zastave“ koji je bio pozitivan na amfetamin i marihuanu i dvojicu muškaraca starosti 46 i 30 godina koji su vozili automobil marke BMW pod dejstvom amfetamina, odnosno marihuane.

Na putnom pravcu Kragujevac-Batočina u mestu Botunje iz saobraćaja je isključen i tridesetčetvorogodišnji muškarac koji je upravljao teretnim vozilom koje je vuklo priključno vozilo, a pod dejstvom amfetamina i marihuane.

Kontrolom je utvrđeno da vozač teretnog vozila tokom vožnje nije koristio propisani odmor, kao i da nije vodio evidencije o svojim aktivnostima, pa je učinio i prekršaj iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

Svim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave, piše u saopštenju kragujevačke policije, koje se završava apelom:

„Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju“.