Pojačan saobraćaj posle praznika, gužve na „Milošu Velikom“

Pojačan saobraćaj posle praznika, gužve na „Milošu Velikom“

Posle uskršnjih praznika mnogi sa vraćaju sa odmora pa je na putevima pojačan saobraćaj. Na auto-putu „Miloš Veliki“ vozila stoje u kilometarskoj koloni u smeru od Čačka ka Beogradu.Svi putni pravci u čačanskom kraju su opterećeni. Pored Ibarske magistrale, veoma je frekventan saobraćaj na „Milošu Velikom“. Najopterećenije su naplatne stanice u Pakovraću, Preljini i Obrenovcu.

Saobraćajne gužve poslednjeg dana uskršnjeg praznika već je počeo da zadaje probleme vozačima, a trenutno je najveća gužva na auto-putu „Miloš Veliki“ gde su se formirale kilometarske kolone i automobili gotovo da se ne pomeraju.

Svi putni pravci u čačanskom kraju su opterećeni. Pored Ibarske magistrale, veoma je frekventan saobraćaj na „Milošu Velikom“. Najopterećenije su naplatne stanice u Pakovraću, Preljini i Obrenovcu.

Prema podacima Puteva Srbije, kroz ove naplatne rampe u Pakovraću je prošlo od četvrtka više od 40.000 vozila. Očekuje se da do kraja dana saobraćaj bude i jaček intenziteta.

Brže prolaze vozači koji putarinu plaćaju elektronski. Policija je u proteklim danima zbog prekršaja sankcionisala veliki broj vozača.

Miloš Dukanac, oficir saobraćajne policije u Čačku kaže da zbog povećane frekvencije saobraćaja koji se očekuje apeluje na vozače da ne koriste alkoholna pića, da u slučaju gužve budu tolerantni.

Između tunela Brđani i Šarani formira se kolona jer su u toku radovi.