Ministar Đorđe Milićević pozvao Srbe širom sveta da podrže diplomatsku borbu Srbije za Kosovo i Metohiju

Ministar Đorđe Milićević pozvao Srbe širom sveta da podrže diplomatsku borbu Srbije za Kosovo i Metohiju

U večernjem obraćanju Srbima u Ljubljani, ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom, Đorđe Milićević, pozvao je Srbe koji žive u Sloveniji i širom sveta da podrže diplomatsku borbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za zaštitu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Milićević je naglasio da je Vučić pokazao odgovornost i ozbiljnost kao državnik, ističući njegovu posvećenost očuvanju mira i stabilnosti, kao i odlučnost da se nastavi dijalog u cilju zaštite prava i bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

„Predsednik Vučić čini sve što je u njegovoj moći da obezbedi naš narod i njihov normalan život na Kosovu i Metohiji“, rekao je Milićević, dodajući da je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave prilika da se prisetimo borbi i stradanja naših predaka, kao i snage jedinstva koja nas je vekovima vodila.

Ovo obraćanje deo je obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, i ima za cilj mobilizaciju Srba u dijaspori da pruže podršku trenutnim naporima Srbije u očuvanju nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.