Početak prvog upisnog roka na Univerzitetu u Beogradu

Početak prvog upisnog roka na Univerzitetu u Beogradu

Danas počinje prvi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu, koji će trajati do 12. jula. Prijave kandidata za osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije primaće se do 22. juna. Neki fakulteti su već započeli elektronsko prijavljivanje pre zvaničnog početka roka.

Prijemni ispiti na 31 fakultetu Univerziteta u Beogradu biće organizovani od 24. do 28. juna. Kandidati će imati priliku da polažu prijemne ispite tokom ovog perioda kako bi se kvalifikovali za upis na željeni fakultet.

Preliminarne rang liste će biti objavljene 1. jula, a kandidati će imati pravo na podnošenje primedbi. Konačne rang liste primljenih kandidata biće objavljene 8. jula, dok će se upis realizovati od 8. do 12. jula.

Univerzitet u Beogradu je objavio sve detalje konkursa za upis nove generacije studenata na svom sajtu. Na 107 studijskih programa otvoreno je ukupno 15.283 mesta, od čega je 9.778 budžetskih, a 5.505 samofinansirajućih.

Rektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladan Đokić, izjavio je da su fakulteti i Rektorat u punom kapacitetu spremni za upis nove generacije studenata. Organizacione pripreme su blagovremeno završene, a rektor je poželeo uspeh svim kandidatima na prijemnim ispitima.