Trovanje dece u Novom Sadu: Petoro zadržano u bolnici, inspekcija istražuje slučaj

Trovanje dece u Novom Sadu: Petoro zadržano u bolnici, inspekcija istražuje slučaj

Petoro dece je sinoć zadržano u Dečijoj bolnici u Novom Sadu zbog simptoma trovanja, dok je jedno dete pušteno na kućno lečenje zbog blažih simptoma. Deca su se javila sa simptomima iritacije očiju, mučnine i kašlja, nakon posete akva parku „Petrolend“ u Bačkom Petrovcu.

Kako je javila reporterka N1 iz Novog Sada, sumnja se na trovanje hlorom, iako nema dokaza koji bi to potvrdili. U bolnici su pojasnili da se hlor teško može detektovati u organizmu, ali simptomi koje su deca ispoljavala ukazuju na moguće trovanje ovim gasom.

„Deca koja su sinoć primljena imala su slične simptome, izraženu iritaciju očiju i mučninu, dok je kod jednog deteta bio prisutan i kašalj. Oni su zadržani 24 sata i trenutno se nalaze u Dečijoj bolnici. Sva deca su juče bila u akva parku ‘Petrolend’. O uzroku za sada ne možemo da govorimo dok ne budu gotova sva ispitivanja,“ potvrđeno je za Blic iz ove zdravstvene ustanove.

Inspekcija je trenutno u akva parku „Petrolend“ i uzimaju se uzorci iz svih bazena kako bi se utvrdio mogući uzrok trovanja. Iz akva parka su izjavili da će zvaničnu izjavu proslediti kada nadležne institucije izvrše svu potrebnu kontrolu i detaljnu analizu.

„Obaveštavamo javnost da sve što nudimo je u skladu sa zakonskim propisima koji su važeći u Republici Srbiji. Čak radimo i više od toga što zakon propisuje, sve u cilju da se posetioci osećaju komforno. Jako nam je žao zbog nastale situacije i verujemo da će naši gosti kod nas imati lepo leto i odneti samo lepe doživljaje,“ poručili su iz akva parka.