Petković: Vozač saniteta Dejan Spahić pušten na slobodu posle sedam sati

Petković: Vozač saniteta Dejan Spahić pušten na slobodu posle sedam sati

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je u utorak uveče da je kosovska policija, posle sedam sati, pustila na slobodu vozača saniteta Dejana Spahića.

Petković je na Tviteru naveo da se čuo sa Spahićem koji se, kako je napisao, uprkos svemu kroz šta je prošao, dobro drži.

„Beograd je Dejanu obezbedio advokata i svu potrebnu podršku koja je na kraju zajedno sa zalaganjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića urodila plodom da on bude pušten kući“, naveo je Petković.

On je ranije izjavio da su na severu Kosova pripadnici kosovske policije zaustavili sanitetsko vozilo i vozača Dejana Spahića, kako je kazao, „kidnapovali“ i odveli u nepoznatom pravcu.

Kosovska policija je tek nakon više sati od kada je vest o hapšenju objavljena, kao i samog Petkovićevog obraćanja, saopštila samo to da je vozilo hitne pomoći „zaustavljeno“ i da su u njemu pronađeni lekovi za koje vozač nije imao „odgovarajuću dokumentaciju“, prenosi KoSSev.

Policija, međutim, nije dala nijednu informaciju šta je sa vozilom, lekovima i vozačem.

Sa druge strane, srpski predsednik Aleksandar Vučić je gostujući u Dnevniku na RTS, poručio da će vozača sanitetskog vozila Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici D.S. kosovske vlasti teretiti za učešće u demonstracijama u blizini barikada.

KoSSev portal navodi da uprkos pokušajima kojih je, kako kažu, bilo više nije uspeo danas da dobije detaljnije informacije o ovom slučaju. I dok su nam u direkciji Sever kazali da oni nemaju nikakve veze sa zaustavljanjem saniteta, iz Prištine nam se niko nije javljao niti odgovarao na naše upite, navodi se na portalu KoSSeva.