Osmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić: Proširena istraga, uključena bečka policija i MUP Crne Gore

Osmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić: Proširena istraga, uključena bečka policija i MUP Crne Gore

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora, ulazi u osmi dan, saopštili su nadležni organi. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je proširilo istragu na teritoriji zemlje, dok se bečka policija uključila nakon pojave snimka iz Beča.

Bojana Otović Pjanović iz MUP-a je potvrdila da je analizom dosadašnjih aktivnosti proširena istraga na teritoriji Srbije, dok MUP Crne Gore apeluje na građane da obaveste Interpol ukoliko imaju informacije o nestaloj devojčici.

Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mesta nestanka devojčice, dok su specijalistički timovi pretražili okolinu kuće, tunel, podzemne kanale, šume, ali nisu pronađeni tragovi koji bi ukazali na prisustvo devojčice.

U isto vreme, istraga se proširila na Austriju nakon što je snimljen video u kojem se pojavljuju dve žene pored kojih se igra devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić. Ambasada Srbije u Beču apeluje na građane da obaveste srpsku ili austrijsku policiju ukoliko prepoznaju devojčicu.

Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Prepoznatljiva je po visećoj bradavici na levom uhu i mladežu na levoj podlaktici. Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj 192.