Organizatori protesta protiv nasilja osuđuju napad na ekološkog aktivistu

Organizatori protesta protiv nasilja osuđuju napad na ekološkog aktivistu

Organizatori protesta Srbija protiv nasilja najoštrije osuđuju sinoćnji napad na jednog od organizatora protetsta u Čačku, poznatog čačanskog ekološkog aktivistu i člana SEOSA, pesnika Jevđenija Julijana Dimitrijevića, navodi se u saopštenju.

Nakon sinoć održanog skupa u Čačku u znak podrške nedavno uhapšenim ekološkim aktivistima koji od devastacije brane planinu Kablar, Julijan Dimitrijević koji je vodio program i koji je govorio na jednom od protesta u Beogradu, napadnut je u strogom centru Čačka iza Robne kuće Partizanke nešto posle 20 časova, navodi se u saopštenju.

„Dvojica napadača, maskirani kovid maskama, nasrnuli su na ovog poznatog čačanskog aktivistu koji je tom prilikom pokušao da se odbrani. Julijan Dimitrijević je zadobio nekoliko udaraca ali se ipak energično branio, nakon čega su napadači pobegli“, ističe se.

Prema rečima Julijana Dimitrijevića jedan od napadača je otrčao ka centru grada, a drugi u suprotnom pravcu. Prilikom napada, preneli su mu „pozdrave“ od čačanskog advokata Ivana Čvrkića, naglašava se.

„Zahtevamo da policija odmah pronađe napadače, s obzirom na to da je ovaj deo grada dobro pokriven video nadzorom i da pravosudni organi procesuiraju vinovnike još jednog napada na ljude koji su izloženi naprednom teroru zbog svog otpora suludom uništavanju prirode i resursa naše zemlje od strane režima Aleksandra Vučića“, zaključuju organizatori protesta Srbija protiv nasilja.