Opozicija veruje u pobedu u Beogradu, traži se uvid u spisak sa spornih mesta

Opozicija veruje u pobedu u Beogradu, traži se uvid u spisak sa spornih mesta

Pravni timovi opozicije imaju dokaze o neregularnostima i izbornim prevarama, poručio je nosilac parlamentarne liste zeleno-leve koalicije Moramo Nebojša Zelenović posle sastanka predstavnika opozicije. Predstavnici Ujedinjeni za pobedu Beograda tokom jučerašnjeg dana su predali zahtev Gradskoj izbornoj komisiji za uvid u spisak svih biračkih mesta na kojima su zabeležene nepravilnosti. Vlast je sama stvorila ambijent za rast desnice i ne treba nikog da čudi uspeh tri desne opcije, kazao je za N1 Despot Kovačević sa Fakulteta političkih nauka.

Stručnjak za Balkan Florijan Biber izjavio je da je dobrom rezultatu desničarskih partija na izborima u Srbiji doprinela i vladajuća Srpska napredna stranka i da njenom lideru Aleksandru Vučiću to odgovara, jer može lakše da se predstavlja zapadnim partnerima kao umerenija opcija.

Predsednički kandidat ispred koalicije NADA i lider DSS Miloš Jovanović rekao je za N1 da bi on „menjao vlast u Beogradu“ i potvrdio da bi sarađivao sa opozicijom u glavnom gradu.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da ta stranka „ima volju“ za smenu gradske vlasti u Beogradu.