Đoković pobedio Rubljova, obezbedio finale Pariza sa Dimitrovim

Đoković pobedio Rubljova, obezbedio finale Pariza sa Dimitrovim

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, napravio je korak bliže osvajanju rekordne sedme titule Mastersa u Parizu u subotu nakon što je pobedio petog nosioca Andreja Rubljova iz Rusije sa rezultatom 5-7, 7-6(3), 7-5. Đoković će se sada sastati sa iskusnim Bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovim u finalu.

Dimitrov je ranije pobedio sedmog nosioca Stefanosa Cicipasa iz Grčke sa rezultatom 6-3, 6-7(1), 7-6(3) i stigao do svog drugog finala ATP Mastersa 1000, prve takve prilike od 2017. godine. Đoković je ušao u meč protiv Rubljova, koji ga je četiri puta pobedio u njihovih pet prethodnih susreta, sa namerom da se plasira u finale.

Meč je bio izuzetno izjednačen, a Đoković je pokazao svoju izvanrednu sposobnost da se bori i izbori za pobedu, naročito u taj-brejku drugog seta. Nakon što je osvojio taj-brejk, dobio je tretman zbog problema sa donjim leđima, ali se uspešno vratio na teren i pobedio u odlučujućem setu, osvajajući brejk u 12. gemu.

Dimitrov je, s druge strane, odigrao izvanredan meč protiv Cicipasa, osvajajući taj-brejk trećeg seta i ostvarivši svoju drugu pobedu nad grčkim teniserom u osam mečeva. Dimitrov će se sada suočiti sa Đokovićem u finalu, tražeći svoju prvu titulu na Mastersu 1000 u Parizu i prvu titulu ove sezone.

Đoković je izjavio da se oseća dobro nakon pobede i da je bio ključan trenutak da osvoji drugi set u taj-brejku. Dimitrov je naglasio svoju zahvalnost za pobedu i izrazio svoju emotivnost nakon uspešnog nastupa. Očekuje se da će finalni meč biti izuzetno konkurentan, a pobednik će osvojiti prestižnu titulu na Mastersu u Parizu.