Zdravko Ponoš: Vlada stvara privid bezbednosti kupovinom aviona i vojnih modnih revija

Zdravko Ponoš: Vlada stvara privid bezbednosti kupovinom aviona i vojnih modnih revija

Zdravko Ponoš, predsednik stranke Srbija centra, oštro je kritikovao vladu Srbije zbog načina na koji se bavi pitanjima nacionalne bezbednosti, nazivajući to „farsom“ koja stvara privid sigurnosti. U intervjuu za Danas, Ponoš je optužio vlast da koristi policijske i vojne resurse neefikasno, fokusirajući se na spektakularne akvizicije borbenih aviona i organizovanje vojnih i policijskih modnih revija.

„U normalnoj zemlji, policija štiti građane od kriminalaca. Međutim, vlast SNS je sve izokrenula. Policija ne samo da štiti tu vlast, već i kriminalce, omogućavajući im da bez prepreka obavljaju poslove koje im je vlast dodelila“, rekao je Ponoš.

Dodao je da unutrašnji prsten bezbednosti ove vlasti nije formiran od strane policije, vojske i bezbednosnih službi, zbog nedostatka poverenja u njih, već od strane organizovanog kriminala.

Ponoš je istakao i povezanost vlasti sa ljudima iz kriminalnog miljea, koje koriste za „poslove poput dizanja ustanka na Kosovu“, naglašavajući duboku zabrinutost zbog takvih praksi.