Obilaznica od Straževice do Bubanj Potoka od danas otvorena za saobraćaj

Obilaznica od Straževice do Bubanj Potoka od danas otvorena za saobraćaj

Deo obilaznice oko Beograda od Straževice do Bubanj Potoka otvorena za saobraćaj u 9 časova, nakon jučerašnjeg svečanog otvaranja. Od danas oko Beograda – 47 kilometara auto-puta.

Obilaznica od tunela Straževica do Bubanj Potoka biće otvorena za saobraćaj u 9 časova.

Obilaznicom oko Beograda, od Dobanovačke petlje do Bubanj Potoka, od danas će se moći za manje od pola sata, u šest saobraćajnih traka.

Deo auto-puta od tunela Straževica do Bubanj Potoka, u dužini od 9,74 kilometra, juče je svečano otvoren u prisustvu predsednika Srbije, državnog vrha i ambasadora Kine i Azerbejdžana, čiji su stručnjaci učestvovali u izgradnji.

„Ponosan sam zbog svega što je urađeno, i zbog onoga što dolazi… LJudi će moći da vide celu trasu, to je veličanstveno, prošao sam i helikopterom da to vidim, divno izgleda“, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju saobraćajnice.

Govoreći o daljim potezima vezanim za izgradnju obilaznice, on je rekao da je na redu eksproprijacija zemljišta.

Obilaznica oko Beograda duga je 47 kilometara i projektovana za brzinu od 120 kilometara na sat. Da li se brzina prekoračuje, pratiće se iz jedinstvenog centralnog sistema nadzora i upravljanja. Vozače će zapravo kontrolisati četiri vrste kamera.

Projekat je započet još 1991. godine. Radovi su obnovljeni pre pet godina i od tada se radilo na takozvanom sektoru B, od mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj Potoka. Rok je bio tri godine, ali su se zbog pandemije i drugih izazova radovi produžili i sada su završeni.