Nova: Postignut dogovor o prodaji „Politike“ vlasniku „Novosti“

Nova: Postignut dogovor o prodaji „Politike“ vlasniku „Novosti“

Biznismen i vlasnik koncerna „Farmakom B“ Miroslav Bogićević postigao je dogovor o prodaji svog udela u kompaniji „Politika novine i magazini“ (PNM) sa vlasnikom „Novosti“ Bobanom Rajićem, piše list Nova.

Ruska firma „Ist medija grup“, u vlasništvu Bogićevića, svoj udeo od 50 odsto kapitala u PNM, prodaje za nešto više od osam miliona evra, a očekuje se da ugovor bude potpisan posle praznika, najkasnije do kraja januara naredne godine.

Bogićević je za „Novu“ rekao da posao oko prodaje još nije završen , da se još nisu javili vlasnici „Novosti“, te da ima nekoliko zainteresovanih pa čak i iz inostranstva, ali je tom listu nezvanično rečeno da je dogovor postignut sa vlasnikom „Novosti“ Bobanom Rajićem.

„U suštini je sve dogovoreno, peglaju se detalji. Dogovor je postignut i on treba da se sprovede. Zna se šta se prodaje i kupuje, za koliko i zna se šta su rokovi. Sve to treba da se stavi na papir i da se potpiše ugovor. Tek kad se to uradi, može se reći da je posao završen“, naveo je izvor tog lista.

Rajić će postati vlasnik udela od 50 odsto i u kompaniji PNM, koja između ostalog, ima štampariju i izdaje list Politika, piše Nova.