Nevreme u Kragujevcu i Novom Pazaru: Vetar obarao bandere, drveće, leteli delovi krovova

Nevreme u Kragujevcu i Novom Pazaru: Vetar obarao bandere, drveće, leteli delovi krovova

U olujnom nevremenu, praćenom jakom kišom i vetrom, koje je oko 13 časova pogodilo Kragujevac, lakše je povređena ženska osoba kada je ogrebao deo krovne konstrukcije. Novi Pazar zahvatilo jako nevreme, a vetar je obarao stabla u centru grada. Pod naletom vetra padala su stabla i u Ćupriji.

U olujnom nevremenu, praćenom jakom kišom i vetrom, koje je oko 13 časova pogodilo Kragujevac, lakše je povređena ženska osoba kada je ogrebao deo krovne konstrukcije. Novi Pazar zahvatilo jako nevreme, vetar obarao stabla u centru grada.

U Kragujevcu je lakše povređena ženska osoba kada je ogrebao deo krovne konstrukcije koji je pao sa tržnice u naselju Erdoglija, potvrđeno je RTS-u u kragujevačkom Zavodu za urgentnu medicinu.

Snažan vetar je sa pojedinih zgrada odneo delove krovova, oborio je nekoliko bandera i stabala u gradu i okolini. Sa četiri zgrade otpali su i delovi krovova.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, vatrogasci-spasioci sa ekipama javno-komunalnih preduzeća uveliko rade na otklanjanju štete u svim delovima grada.

„Ekipe spasilačkih brigada vatrogasaca zajedno sa Javno-komunalnim preduzećem Šumadija rade na raščišćavaju štete“, rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović.

Oštećeni su i krovovi stambenih zgrada u ulicama Atinskoj, Kazimira Veljkovića, Rudničkoj, kao i na Tržnom centru „Erdoglija“.

Na terenu su angažovani pripadnici Uprave za vanredne situacije, vatrogasci-spasioci i ekipe JKP Šumadija.

Jak vetar je oborao i bandere, ali su ekipe Elektrodistribucije sanirale deo posledica i normalizovale snabdevanje strujom.

Građani kojima je potrebna pomoć mogu pozvati nadležnu službu na broj telefona 505-800 ili 034193.

Oko 16 časova u Kragujevcu je ponovo počela da pada jaka kiša uz grmljavinu.