Nevreme u Arilju odnelo put: Teško oštećeni pomoćni objekti i hladnjača

Nevreme u Arilju odnelo put: Teško oštećeni pomoćni objekti i hladnjača

U šest mesnih zajednica opštine Arilje proglašena je vanredna situacija zbog nevremena u subotu. Opštinske komisije su na terenu i procenjuju štetu, dok mehanizacija otklanja posledice elementarne nepogode.

Nakon nevremena, do domaćinstva Pavlovića u zaseoku Trešnjevici kod Arilja teško se stiže i peške, jer je prilazni put teško oštećen, piše RTS.

Ljubivoje Pavlović iz Trešnjevice kaže da je jedva odbranio kuću. (Voda) je ušla u laminat dole u podrume, ostavu, kotlarnicu, srušila potporni zid, sve je pokupila“, dodaje Pavlović.

Stradao je i put istom zaseoku koji vodi prema Stojkovićima. Pokušali su sami lopatama, ipak ne može se bez mehanizacije.

Predrag Stojković ističe da se na putu stvorili kanali i da se ni sa traktorom ne može proći.

Bujični potok naneo je ogroman mulj u hladnjaču Miloša Sretenovića. Oko deset hiljada evra je šteta u zamrznutom voću, ali on strahuje da to nije i konačna suma.

„Ako bude zašlo dole za hladnjaču, onda će biti ogromna šteta, jer će mi podići pod od hladnjače i onda moram ceo pod da podižem i menjam panele i sve“, napominje Sretenović.

Prema mernim instrumentima, na Trešnjevicu se sručilo više od 140 litara kiše po kvadratnom metru. Uprkos višoj sili, šteta se može umanjiti odgovornijim odnosom svakog pojedinca.

U jednom dvorištu smo izneli, deponovali smo skoro pet kamiona otpada, granja, šljunka, smeća”, kaže Vladan Nikolić vlasnik građevinskog preduzeća iz Arilja.

Igor Poledica odbornik Trešnjevice u Skupštini opštine Arilje ističe da cela zejednica treba zajedno da čuva te propuste i da ih čisti redovno, da se ne baca smeće.

Opština Arilje angažovala je mehanizaciju, ali će otklanjanje posledica trajati nekoliko dana. Žitelji Trešnjevice i pet mesnih zajednica pogođenih nevremenom očekuju i pomoć države.