„Neko mora biti poslednji“: Reakcije u Hrvatskoj na sprsku pesmu za Evrosong

„Neko mora biti poslednji“: Reakcije u Hrvatskoj na sprsku pesmu za Evrosong

Srbiju ća na ovogodišnjem Evrosongu u Malmeu predstavljati Teya Dora s pesmom „Ramonda“. Njena pobeda u finali Pesme za Evroviziju komentarisala se na društvenim mrežama i u susednoj Hrvatskoj.

Kako prenosi Index.hr , mnogi u Hrvatskoj hvale Teya Doru , ali ima i onih kojima se pesma ne sviđa.

„Definitivno sam fan dobre pesme, a ne spektakla. Ovo je dobra izvedba, a sviđa mi se i što peva na svom jeziku. Iako je naš Vinko Ćemeraš pevao na engleskom, bio mi je favorit i glasala sam za njega. No, nadam se da će i Lazanja dobro proći na Eurosongu“, jedan je od komentara na Fejsbuku.

„U svakom slučaju, Hrvatska neće biti zadnja“, „Neko mora biti poslednji“, šalile su se komšije na društvenim mrežama.

Neki od komentara su i: „Srbija se uvek dobro kotirala na Evrosongu. Verujem da će i sad“, „Pesma je super, ali nije za Evrosong. Takve stvari retko dobro prolaze“, „Iskopirala je Lorin“, „Konstrakta je imala savršenu pesmu“, „Pesma nije loša, ali je jako dosadna“, „Prvih pola minute je bilo obećavajuće, a onda se nije dogodilo ništa. Pesme Francuske i Italije su top, kvalitetne i vokalno i melodijski“, pišu Hrvati.

Neki su mislili da će se hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja boriti s Breskvicom na Evrosongu.

„Ne sviđa mi se. Sviđa mi se Gnezdo orlovo i ne mogu da verujem da je pored te pesme ova pobedila“, „Mislio sam se da će se Breskvica i Lazanja boriti ko će biti bolji, ovo će sada za Lazanju biti lagano“, „Breskvica je bila bolja“, „Breskvica je imala 10 puta bolju pesmu“, pisali su.

Favorit srpske publike, Anđela Ignjatović Breskvica, na kraju je zauzela drugo mesto, zahvaljujući malom broju glasova žirija.