Nastavljeni protesti poljoprivrednika, ali i pregovori sa predsednikom i članovima Vlade

Nastavljeni protesti poljoprivrednika, ali i pregovori sa predsednikom i članovima Vlade

Predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković razgovarali su sa dva stočarska udruženja o njihovim zahtevima da se podignu prelevmani na uvoz tvrdih sireva na 300 dinara, ograniče trgovačke marže na mlečne proizvode i da se u Ministarstvu poljoprivrede pita struka. Nastavak razgovora danas popodne. Istovremeno, nastavljeni su i protesti više poljoprivrednih udruženja širom zemlje.

Na sastanku su predstavnici Udruženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga i Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije.

Sastanku, pored predsednika, prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Pregovori su prekinuti zbog obaveza predsednika, ali se nastavljaju posle 12 sati.

Protesti poljoprivrednika u Bogatiću i dalje traju. Blokirana je centralna raskrsnica.

Dvojica najvećih proizvođača u Mačvi juče su prosuli 2,4 tone mleka koje im nisu otkupljene. Za sirovo mleko koje su hteli da daju u humanitarne svrhe, kažu da im se niko nije javio.

U Pančevu je blokiran novi put za Beograd, a vozila se propuštaju na pola sata.Traktori stoje i pored starog mosta na Tamišu, koji je još uvek prohodan.

Vlada Srbije ranije je saopštila da je tokom razgovora sa poljoprivrednicima više puta naglasila da jedino što ne može da ponudi je zagarantovana cena mleka , jer tako nešto nije moguće učiniti sa cenom bilo kojeg proizvoda.

Predsednica Vlade Srbije pozivala ih je na nastavak razgovora u bilo kojem trenutku.