Nastavlja se suđenje Blažiću, porodice žrtava iz Malog Orašja i Dubone stigle u Specijalni sud

Nastavlja se suđenje Blažiću, porodice žrtava iz Malog Orašja i Dubone stigle u Specijalni sud

Suđenje Urošu Blažiću, koji je prošlog maja ubio devet mladih osoba i ranio još 12 u selima Malo Orašje i Dubona nastavlja se u Specijalnom sudu u Beogradu.

Brojni članovi porodica i prijatelji stradalih i povređenih u selima kod Mladenovca došli su na ročište koje je počelo u 10 časova, a prisutan je i veliki broj medija koji prate ovo suđenje.

Na današnjem ročištu trebalo bi da se ispitaju brojni svedoci, a među njima i članovi najuže porodice optuženih Uroša Blažića i njegovog oca Radiše.

Na prethodnim ročištima svedočili su oštećeni, kako roditelji stradalih u masovnom ubistvu, tako i ranjeni 4. maja 2023.

U vrlo potresnim svedočenjima, roditelji su se obraćali u momentima i optuženima sa pitanjima zašto je Uroš Blažić ubio njihovu decu, ali i sa pretećim porukama.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti Uroša Blažića za teško ubistvo, a njegovog oca Radišu za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Naime u kući Radiše Blažića nakon maskra pronađena je velika količina vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo je za njih dvojicu predložilo kazne od po 20 godina zatvora.