General Mojsilović i komandant KFOR-a razgovarali o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

General Mojsilović i komandant KFOR-a razgovarali o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Na redovnom sastanku visokog nivoa u Beogradu, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i komandant KFOR-a general-major Ozkan Ulutaš razmatrali su bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji. Tokom sastanka, fokus je bio na saradnji Vojske Srbije i KFOR-a u stvaranju sigurnog okruženja u Pokrajini.

Razgovaralo se o aktivnostima koje obe strane preduzimaju kako bi se pratila situacija na terenu, sprečavali krizni momenti i efikasno odgovaralo na potencijalna narušavanja bezbednosti. Ministarstvo odbrane je saopštilo da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji trenutno nestabilna i osetljiva, te da je neophodno nastaviti dosadašnju dobru saradnju i neposrednu komunikaciju.

General Mojsilović je naglasio da Vojska Srbije KFOR smatra jedinim legitimnim bezbednosnim akterom u Pokrajini, koji je dužan da postupa profesionalno i nepristrasno, zaštiti srpsko stanovništvo i nasleđe na Kosovu i Metohiji. KFOR je kasnije potvrdio čvrstu posvećenost očuvanju otvorene komunikacije i dijaloga između dve strane.