Kontroverze oko nabavke sigurnosnih kamera u Prokuplju: Sumnje u nepravilnosti i preplaćivanje

Kontroverze oko nabavke sigurnosnih kamera u Prokuplju: Sumnje u nepravilnosti i preplaćivanje

Prokuplje se suočava s kontroverzama nakon nabavke 191 kamere za video nadzor iz gradskog budžeta. Dragan Dobrašinović, član Pokreta Uspravna Srbija, tvrdi da je svaka kamera plaćena 700 evra, iako je prosečna tržišna cena istih modela niža od 200 evra. Ova situacija izazvala je sumnje u nepravilnosti i potencijalno preplaćivanje opreme za video nadzor.

Dobrašinović je izneo podatke da je uporedio karakteristike postavljenih modela kamera s onima dostupnim na tržištu i zaključio da postoji značajna razlika u ceni. Smatra da je nemoguće da ugradnja i održavanje ovih kamera košta tri puta više od njihove tržišne vrednosti.

Ove tvrdnje su dovele do ozbiljnih sumnji u transparentnost procesa nabavke i ispravnost trošenja javnih sredstava. Dragan Dobrašinović je podneo prijavu Višem tužilaštvu, tražeći istragu o mogućim nepravilnostima i preplaćivanju opreme za video nadzor.

Očekuje se da će istraga Tužilaštva razjasniti ove sumnje i omogućiti jasniji uvid u celokupan proces nabavke sigurnosnih kamera u Prokuplju.