Sofi Tukker predstavlja novi album „BREAD“ – Mantra za energičan ples i radost

Sofi Tukker predstavlja novi album „BREAD“ – Mantra za energičan ples i radost

Američki electro-pop duo Sofi Tukker, kojeg čine Sophie Hawley-Weld i Tucker Halpern, predstavio je svoj treći studijski album pod nazivom „BREAD“. Ovaj naziv predstavlja akronim za „Be Realli Energetic and Dance“, što odražava mantru koju ovaj Grammy nominovan dvojac već dugo prihvata. Međutim, pre nego što je postao skraćenica, „HLEB“ je bio bukvalna referenca, označavajući hranu koja ih pokreće i simbolizuje energiju koju žele da prenesu na svoje slušaoce kroz muziku.

Sofi Tukker je poznat po svojoj sposobnosti da animira publiku, što ih čini omiljenima na festivalima. Njihovi dinamični i živopisni nastupi, zajedno sa višejezičnim zvukovima koji prelaze granice žanrova, privlače pažnju od 2017. godine, kada su prvi put nastupili na Coachelli. Njihova muzika, koja kombinuje bossa-novu, džungla pop i house, našla je put do kampanja velikih kompanija poput Apple-a i Peloton-a, koji su želeli da iskoriste njihov prirodni zamah.

Album „BREAD“ je radostan čak i kada se bavi manje optimističnim temama. Glavni singl albuma, „Throw Some Ass“, prikazuje kako ples može da prikrije bol, dok pesma „Spirali“ preispituje vreme provedeno na prekidu veze. U pesmi „Anđeo čuvar (Stand By You)“, duo pronalazi podršku u mračnim vremenima.

Pesme sa albuma takođe ističu raznovrsnost jezika i kultura. Na primer, „Kafune“, napisana sa brazilskim pesnikom Chacalom, istražuje senzualnu ideju koja je univerzalna i teško prevediva na engleski. Pesma „Vau“, u kojoj se pojavljuje nigerijski kantautor Kah-Lo, kombinuje engleski, francuski, nemački i portugalski, zajedno sa joruba jezikom, u kontrolisanom haosu koji je karakterističan za Sofi Tukker.

Sofi Tukker nastavlja da prkosi očekivanjima, stvarajući muziku koja je istovremeno nepredvidljiva i pristupačna, omogućavajući slušaocima da se prepuste ritmu i energiji koja ih održava u pokretu. Sa albumom „BREAD“, njihova mantra „Be Realli Energetic and Dance“ dolazi do punog izražaja, pružajući publici priliku da doživi muziku koja inspiriše radost i ples.