MUP: Privremeni prekid prijema zahteva za izdavanje ličnih dokumenata po hitnom postupku

MUP: Privremeni prekid prijema zahteva za izdavanje ličnih dokumenata po hitnom postupku

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će u periodu od 26. januara od 20:00 časova do 31. januara u 07:00 privremeno obustaviti prijem zahteva za izdavanjem identifikacionih dokumenata (ID) po hitnom postupku. Razlog za ovu obustavu je planirano unapređenje i prelazak na novi sistem za personalizaciju ID dokumenata.

U saopštenju se takođe navodi da će tokom ovog perioda biti onemogućeno i izdavanje i obnova sertifikata, kao i deblokada PIN-ova. Međutim, prijem i obrada zahteva za izdavanjem ID dokumenata u redovnom postupku će se odvijati nesmetano, u skladu sa rokovima definisanim Zakonom.

Građani koji planiraju podnošenje hitnih zahteva za izdavanje ID dokumenata u navedenom periodu trebalo bi da imaju u vidu ovu privremenu obustavu i prilagode svoje planove podnošenja zahteva u skladu sa datim informacijama. Ministarstvo unutrašnjih poslova izražava razumevanje za eventualne neugodnosti i poziva građane da se pridržavaju uspostavljenih procedura tokom ove privremene obustave.