MUP: Izuzev napada na policiju u Novom Sadu – do sada bez ozbiljnijih incidenata tokom izbora

MUP: Izuzev napada na policiju u Novom Sadu – do sada bez ozbiljnijih incidenata tokom izbora

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da u dosadašnjem toku izbora nije bilo ozbiljnijih incidenata, osim napada na policiju i oštećenja imovine Sajma u Novom Sadu.

Deo predstavnika opozicije optužio je danas predstavnike vlasti da zloupotrebljavaju javni prostor Novosadskog Sajma, tako što su stotine svojih aktivista smestili unutra i napravili kol centar SNS-a.

U nekoliko navrata pokušali su nasilno da uđu unutra. U jednom trenutku dogodio se incident, razvaljena su vrata od hale.

Reagovala je i interventna policija.

MUP je u saopštenju naveo da će sprečiti i u saradnji sa tužilaštvom sankcionisati svaki pokušaj narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja bezbednosti građana i institucija, uključujući i napad na policiju.

O incidentu na novosadskom Sajmu oglasio se i Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu koji je saopštio da je zakupio deo prostora Novosadskog sajma za kol centar, ali je odlučio da obustavi njegov rad nakon dolaska aktivista opozicije, koje je, ikako se navodi, optužio za vandalizam i zatražio reakciju nadležnog tužilaštva.

Novosadski odbor SNS naveo je u saopštenju da je oko 13 časova „grupa lica izvršila brutalan i rušilački napad na javnu imovinu Novosadskog sajma i to na prostorije koje je legalno i legitimno zakupila SNS“, na lokaciji na kojoj kol centar te stranke „tradicionalno funkcioniše“.

Novosadski naprednjaci istakli su da je prostor zakupljen u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti i priložili kopiju Ugovora za zakup sala u Kongresnom centru Novosadskog sajma.