Ministarka pravde oštro osudila napad na novinara Vuka Cvijića: „Država neće tolerisati nasilje“

Ministarka pravde oštro osudila napad na novinara Vuka Cvijića: „Država neće tolerisati nasilje“

Ministarka pravde Maja Popović je izjavila da država neće tolerisati napade i nasilje nad bilo kojim građaninom, uključujući napade na novinare. „Zakon važi za sve, a nulta tolerancija prema svakom obliku nasilja bila je i ostaće među prioritetima rada Ministarstva pravde i Vlade Republike Srbije“, istakla je ministarka Popović.

Ova izjava dolazi nakon napada na novinara nedeljnika „Radar“ Vuka Cvijića, koga je na ulici pesnicom u lice udario direktor tabloida „Srpski telegraf“ Milan Lađević. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odmah je formiralo predmet i preduzelo sve potrebne radnje po dobijanju prijave.

„Sigurna sam da će nadležni organi u najkraćem roku utvrditi činjenično stanje i sve okolnosti povodom ovog događaja“, navela je ministarka Popović u pisanom saopštenju dostavljenom medijima.

Napad se dogodio u centru Beograda, u Kosovskoj ulici, oko 13 časova. Lekarski nalaz sa Vojno-medicinske akademije (VMA) potvrdio je da je Cvijić zadobio povrede u predelu vilice sa desne strane.

Cvijića je udario Milan Lađević, suvlasnik Medijske mreže, koja uključuje tabloid „Srpski telegraf“ i prorežimski portal „Republika“. Ovaj incident izazvao je široku osudu javnosti i ponovo pokrenuo pitanje bezbednosti novinara u Srbiji.