Ministarka Grujičić o stanju povređenih

Ministarka Grujičić o stanju povređenih

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je saučešće roditeljima koji su decu danas izgubili i zahvalila radnicima Hitne pomoći koji su izašli na teren.

Institut za mentalno zdravlje objaviće broj telefona na koji će moći da se jave svi kojima bude potrebna psihološka pomoć, rekla je ministarka.

„Za 40 godina radnog staža ovo je možda najstrašnije moje iskustvo kao lekara i čoveka“, rekla je Grujičićeva.

Govoreći o stanju povređenih, ministarka je rekla da su šestoro dece i nastavnica u zdravstvenim ustanovama u Beogradu – troje dece u Tiršovoj, četiri pacijenta u Urgentnom centru.

Dva dečaka koja su u Tiršovoj zadobila su povrede donjih ekstremiteta, stabilno su i van životne opasnosti, dok je devojčica koja je zadobila prostrelnu povredu glave kritično.

„Urađeno je sve što je moglo da se učini, ali oštećenje je veliko i za njen život se još bore“, rekla je ministarka.

U Urgentnom centru je troje dece, devojčica sa prostrelnom povredom trbuha i povredama ruku. Ona je u stabilnom stanju. Dečak koji je zadobio povredu noge je u operacionoj sali.

„Dečak koji je zadobio prostrelnu ranu kroz grudni koš i vrat ima povredu kičme, 5. i 6. vratnog pršljena i on je najteže povređen. Još traje operacija, moraće više intervencija da ima, nešto sada, nešto kasnije“, rekla je ministarka.

Nastavnica je u kritičnom stanju. Ona ima povrede karlice i ruku i još je u sali.