Vučević: Dron se kretao iz pravca Jarinja, ne izazivajte Srbiju

Vučević: Dron se kretao iz pravca Jarinja, ne izazivajte Srbiju

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obratio se nakon što je Vojska Srbije oborila komercijalni dron iznad vojnih objekata garnizona Raška i saopštio da se bespilotna letelica kretala iz pravca Jarinja ka Raški, prenosi Sputnik.

„Vojska Srbije je postupajući po naredbi Vrhovnog komandanta oborila dron. Letelica se kretala iz pravca Jarinje-Rudnica iznad vojnih objekata garnizona Raška. Ne izazivajte Srbiju, ne šalimo se!“, rekao je Vučević.

On je čestitao Vojci Srbije na odlučnosti da štite nebo i građani Srbije poručio da je nebo iznad Srbije bezbedno.

Dodao je da će se više detalja o oborenom dronu znati posle istrage.

„Mislim da pravac kretanja jasno govori odakle je dron. . Istraga će utvrditi tačnu vrstu drona i videćemo i ko je proizvođač i kome pripada letelica, o tome ćemo imati jasnu sliku u narednim danima, možda i narednim satima“, kazao je ministar za Pink televiziju.

On je objasnio da je Vojska Srbije dron oborila korišćenjem elektronskih uređaja.

Vučević je dodao da je jučerašnje stavljanje u pripravnost Vojske Srbije izazvala uznemirenje i ljutnji kod onih koji su se osetili prozvanim.

„Mi nismo slali našu vojsku nigde, niti smo uznemiravali bilo koga. Obučenost vojske i spremnost da dejstvuje pokazuju sve. Nemojte nas potcenjivati, budite partneri sa Srbijom, posluštajte ono što predsednik jasno i glasno kaže – vratimo se za pregovarači sto. Pustite te aktivnosti koje su uznemiravajućeg karaktera“, kazao je ministar.

Vučević je istakao da dronovi svakako nisu išli u snimanje i izviđanje lepih krajolika Raškog okruga, već se vrzmaju i kreću iznad vojnih objekata i pokušavaju da lociraju naše jedinice.