Miletić: U naredna dva dana konačan dogovor o održavanju Evroprajda

Miletić: U naredna dva dana konačan dogovor o održavanju Evroprajda

Aktivista za LGBT prava i jedan od organizatora „Evroprajda 2022“ u Beogradu Goran Miletić izjavio je da će u naredna dva dana biti postignut konačan dogovor s predstavnicima države o održavanju Parade ponosa od 12. do 18. septembra.

Miletić je agenciji Beta potvrdio da između LGBT zajednice i predstavnika Vlade Srbije postoje svakodnevni razgovori o tome kako da se prevazidju „najnovije okolnosti“ i da se Evroprajd održi prema planiranom programu.

Dodao je da komunikacija s najvišim predstavnicima republičke i gradske vlasti nijednog trenutka nije prekidana.

„Mi od šetnje koja je zakazana za 17. septembar nećemo odustati. Takođe, ne očekujemo ni da će MUP doneti rešenje o zabrani okupljanja na otvorenom prostoru. Trenutno svi zajedno radimo na tome da pronadjemo rešenje kako da se Evroprajd održi u najboljem redu. Ja sam optimista i verujem da ćemo u naredna dva dana imati konačan dogovor“, rekao je Miletić.

Miletić je ranije najavio da će na Evroprajdu biti oko 15.000 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prethodno rekao da država neće dozvoliti organizovanje Evroprajda, pa čak da to od njega zatraže i predsednici SAD i Rusije, Džozef Bajden i Vladimir Putin.