Milenković o protestu opozicije: Ili će doći do kompromisa ili ulazimo u političku krizu

Milenković o protestu opozicije: Ili će doći do kompromisa ili ulazimo u političku krizu

Predstavnici proevropske opozicije koji već treći dan protestuju u i ispred RIK-a tražeći poništavanje izbora, obraćaju se političkom centru koji je u zgradi „preko puta“, na Androćevom vencu i to je poruka za njega, izjavio je politički konsultant Dušan Milenković.

Ono što vidimo da se desilo je izliv nezadovoljstva zbog izborne krađe, ali vidimo i da za sada intenzitet protesta ne raste, rekao je Milenković u emisiji N1 Direktno.

Protesti i sve što se događa na ulici je, po oceni Milenkovića, pritisak na njega (predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odluči o tome da dođe ponovo do izbora, najverovatnije u vreme kada imamo lokalne izbore, tokom sledeće godine.

„To bi dovelo do ublažavanja tenzija, u suprotnom dolazi do političke krize“, istakao je on.

Pritisak koalicije Srbija protiv nasilja, prema oceni Milenkovića, nije usmeren ka RIK-u, već ka zgradi „preko puta“ na Vučića koji će odlučiti da li će učiniti kompromis ili će se ući u političku krizu.

Kako je kazao, koalicija Srbija protiv nasilja je ozbiljna grupacija koja ne priznaje ove izbore.

„Ono što se dešava je pretnja političkom krizom i pritisak na one koje odlučuju, da naprave određene političke kompromise prema toj grupaciji koja nosi ozbiljnu političku težinu“, naveo je Milenković.

Prema njegovim rečima, težište nije na brojnosti protesta, već na nepriznavanju izbora od strane jednog ozbiljnog političkog aktera.

„Ako bi se povećala brojnost, masovnost, to bi dalo na zamahu, ali težište je na političkoj grupaciji koja traži poništavanje izbora“, rekao je Milenković.