Miketić: Šapić je slagao, u Beogradu ipak vatromet u ponoć

Miketić: Šapić je slagao, u Beogradu ipak vatromet u ponoć

Predsednik Privremenog organa grada Beograda, Aleksandar Šapić, objavio je 14. decembra da ove godine neće biti organizovan novogodišnji vatromet u Beogradu, već da će novac koji je bio namenjen tom događaju biti uplaćen organizacijama za zaštitu životinja. Ova odluka je naišla na pohvale s obzirom na to da se često čuju apeli za smanjenje buke i stresa za životinje tokom novogodišnje noći.

Međutim, funkcioner stranke Zajedno, Đorđe Miketić, tvrdi da će ipak biti organizovan vatromet na vodi, a to potkrepljuje dokumentima koja ukazuju na obustavu plovidbe brodova na Dunavu za vreme organizacije vatrometa tokom novogodišnje noći. On kritikuje Šapića zbog navodnog neinformisanja građana i ističe da je odluka o obustavi plovidbe doneta dve nedelje nakon što je objavljeno da neće biti vatrometa.

Miketić ističe da je ovo pitanje deo šireg konteksta političkih protesta građana zbog izbornih neregularnosti. Takođe, primećuje da je promenjena lokacija dočeka Nove godine, premeštajući se sa Trga Nikole Pašića na Trg Republike zbog protesta. On smatra da su Beograđanima ukradena pobeda i da će se za nju boriti na ulici.

Ova situacija ukazuje na tenzije u vezi sa političkim događajima u gradu Beogradu, kao i na potrebu za transparentnošću u komunikaciji između vlasti i građana.