Mesi postiže dva gola dok Argentina počinje odbranu titule na Kopa Americi pobedivši Kanadu sa 2-0

Mesi postiže dva gola dok Argentina počinje odbranu titule na Kopa Americi pobedivši Kanadu sa 2-0

Lionel Mesi je svojim majstorijama doveo Argentinu do pobede nad Kanadom sa 2:0 u prvom meču Kopa Amerika 2024. godine. Golove su postigli Hulijan Alvarez u 49. minutu i Lautaro Martinez u 88. minutu, uz asistencije Mesija.

Argentina, koja cilja na treću uzastopnu veliku titulu nakon osvajanja Kopa Amerike 2021. i Svetskog prvenstva 2022, pokazala je dominantnu igru na stadionu Mercedes-Benza. Mesi je ovim mečom postavio rekord sa 35 nastupa na Kopa Amerika, pretekavši Serhija Livingstona iz Čilea, a takođe je produžio svoj rekord sa 18 asistencija na ovom turniru.

Prvi gol je pao nakon sjajnog ubacivanja Mesija, koje je Aleksis Mekalister glavom prosledio ka Alvarezu. Alvarez je iskoristio priliku i postigao gol u gotovo praznu mrežu. Drugi gol je došao nakon što je Mesi maestralno probio sredinu terena i asistirao Martinezu, koji je postigao svoj 25. gol za nacionalni tim.

Mesi je imao priliku da postigne gol u 65. minutu, ali je kanadski golman Maksim Krepo uspeo da zaustavi njegov pokušaj. Mesi je pretrpeo jak klizeći start defanzivca Moiza Bombita u 82. minutu, ali je ostao u igri.

Argentina će u utorak igrati protiv Čilea u East Rutherfordu, Nju Džersi, a prvo kolo završava protiv Perua 29. juna u Majami Gardensu, Florida. Kanada će se suočiti sa Peruom u utorak u Kanzas Sitiju, Kanzas, a grupnu fazu završava protiv Čilea 29. juna u Orlandu, Florida.

Turnir se održava na 14 američkih stadiona i traje do 14. juna, kada će finale biti odigrano u Majami Gardensu. Pored deset južnoameričkih timova, učestvuje i šest nacija iz Severne i Centralne Amerike i Kariba, kao što je bio slučaj na stogodišnjici Kopa Amerike 2016.

Argentina je započela turnir sa osam igrača koji su igrali u finalu Svetskog prvenstva 2022. godine protiv Francuske, dok su Lisandro Martinez, Markos Akunja i Leandro Paredes zamenili Nikolasa Otamendija, Nikolasa Taljafika i Enca Fernandeza. Golman Emilijano Martinez se istakao odličnom intervencijom u 43. minutu kada je zaustavio udarac glavom Stivena Eustakija.

Kanada je debitovala na Kopa Americi i odigrala prvi takmičarski meč pod vođstvom novog trenera Džesija Marša.