Lionel Mesi i Inter Majami započeli turneju po Saudijskoj Arabiji porazom od Al-Hilala 4-3

Lionel Mesi i Inter Majami započeli turneju po Saudijskoj Arabiji porazom od Al-Hilala 4-3

Fudbalski tim Inter Majami, koji sada predvodi Lionel Mesi, započeo je svoju turneju po Saudijskoj Arabiji s porazom od Al-Hilala rezultatom 4-3. Iako je Mesi postigao gol iz penala u drugom poluvremenu, to nije bilo dovoljno za pobedu dok je Malkom u 88. minutu doneo Al-Hilalu odlučujući gol.

Al-Hilal je bio povezan s Mesijevim prelaskom u Majami prošle godine kada je napustio Pari Sen Žermen, postajući tako najtraženiji slobodan igrač u fudbalu. Mesijeva odluka da se pridruži Majamiju Dejvida Bekama brzo je donela timu prvi trofej, Kup lige, ali tim i Mesi nadaju se još većem uspehu u prvoj punoj sezoni.

Turneja priprema za novu sezonu uključuje zaustavljanja u Saudijskoj Arabiji, Hong Kongu i Japanu, a potencijalni obračun sa Al-Naserom, timom na čelu s Kristijanom Ronaldom, posebno je iščekivan.

U utakmici protiv Al-Hilala, bivši napadač Njukasla i Fulama, Aleksandar Mitrović, doveo je Al-Hilal u prednost, koju je Abdulah Al-Hamdan udvostručio. Luis Suarez je smanjio zaostatak za Majami, ali je Al-Hilal ponovno stekao prednost od dva gola. Mesi je postigao gol u 54. minutu, a David Ruiz je izjednačio rezultat. Na kraju, Malkom je bio taj koji je doneo pobedu Al-Hilalu.