Međunarodna završnica Sportskih igara mladih u Splitu od 21. do 26. avgusta

Međunarodna završnica Sportskih igara mladih u Splitu od 21. do 26. avgusta

Na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu, koja se održava od 21. do 26. avgusta, biće proglašeni novi SIM ambasadori, predsednik UEFA Aleksander Čeferin i brojne svetske fudbalske zvezde odigraće utakmicu protiv SIM reprezentacije, predsednik Svetske šahovske federacije Arkadi Dvorkovič predvodiće revijalni šahovski turnir, dok će predsednik i izvršni direktor Pariz Sen Žermena Naser Al Kelaifi, koji je ujedno i predsednik Premier Padela učestvovati na revijalnom turniru u padelu. Iz Srbije stižu i ministar sporta Zoran Gajić, ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov i predsednik Olimpijskog komiteta.

U Srbiji je ove godine održana 10. sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Kvalifikacioni turniri su počeli u januaru. U julu je u Banji Ždrelo održano Državno finale, na kojem su najbolje plasirani pojedinci i ekipe izborili plasman na Međunarodnu završnicu. U timu Srbije je preko 300 učesnika, a priliku da se druži sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine imaće dečaci i devojčice iz 49 opština i gradova iz naše zemlje.

Pred put u Split, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović izjavila je:

– Ponosni smo na svako dete koje je ove sezone bilo deo Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Hvala onim koji su se takmičili, ali i onima koji su navijali, bili podrška. Zajedno smo uspeli da 10. jubilarna sezona Igara u Srbiji bude najuspešnija. Pored dece, naša najveća snaga su njihovi roditelji, učitelji, nastavnici, treneri sa kojima smo uspeli da izgradimo odnos pun poverenja. Naravno, zahvaljujući spnzorima uspevamo da za decu sve bude besplatno, tako da želim da se i njima posebno zahvalim što su stali uz decu regiona. Svima želim mnogo sreće na Međunarodnoj završnici, nadam se da će im dani provedeni u Splitu zauvek ostati u sećanju.