Mali: Počinje isplata 30 evra građanima

Mali: Počinje isplata 30 evra građanima

Danas počinje isplata drugog dela jednokratne pomoći od 30 evra, rekao je za RTS ministar finansija Siniša Mali. Istakao je da će sutra i prekosutra pomoć biti uplaćena ostalim građanima, kao i da će od 15. novembra početi prijava za 20 evra u decembru, za sve građane koji se nisu prijavili.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će danas početi isplata drugog dela jednokratne pomoći od 30 evra.

„Danas ćemo uplatiti na račune naših penzionera, svih onih koji primaju socijalnu pomoć, kao i onih koji su na izdržavanju kazne. Uplatićemo njima 30 evra, a sutra i prekosutra svim ostalim punoletnim građanima naše zemlje“, naveo je Mali.

Dodao je da se za jednokratnu pomoć prijavilo 5.765.000 građana i da je u pitanju ogromna podrška i pažnja prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

„Polako, ali sigurno, privodimo kraju ovu godinu i privodimo kraju treći paket pomoći. Nas očekuje isplata još 20 evra u decembru, 15. novembra kreće prijava, ne za ove koji su se prijavili, nego za sve koji se nisu prijavili i koji su u međuvremenu postali punoletni, imaju mogućnost da se prijave za tih 20 evra“, istakao je Siniša Mali.