Makron zahvalio Srbiji na toplom dočeku i pozvao na dalje jačanje odnosa

Makron zahvalio Srbiji na toplom dočeku i pozvao na dalje jačanje odnosa

Francuski predsednik Emanuel Makron završio je danas dvodnevnu posetu Srbiji i uputio poruku zahvalnosti domaćinima putem društvene mreže Instagram. U svojoj poruci, objavljenoj na srpskom i francuskom jeziku, Makron je izrazio zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu na toplom dočeku.

„Dragi Aleksandre, dragi srpski prijatelji, hvala vam na tako toplom dočeku. Značajno smo unapredili odnos između Srbije i Francuske. Nastavićemo dalje. Imate prijateljstvo i poštovanje Francuske, kao i moje lično“, napisao je Makron.

Makron se na društvenim mrežama osvrnuo i na svoju prethodnu posetu Srbiji u julu 2019. godine, kada je održao govor kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu. U objavi na platformi X, Makron je istakao značaj pouzdanih prijatelja i istorijskih veza između dve zemlje.

Tokom posete, Makron je prisustvovao potpisivanju nekoliko bilateralnih ugovora i ocenio da odluka Srbije da nabavi avione Rafal predstavlja mogućnost za dugoročni savez Srbije i Francuske u okviru jače i suverenije Evrope.