Roditelji ukazuju na hitnu potrebu za rešenjima: Stanje u Ribnikaru je alarmantno

Roditelji ukazuju na hitnu potrebu za rešenjima: Stanje u Ribnikaru je alarmantno

Anđela Petrović, vršilac dužnosti direktora Osnovne ogledne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, nedavno je podnela ostavku na svoju funkciju. Petrovićeva je istakla da je u protekla tri meseca uložila napore kako bi rešila brojna ključna pitanja povezana sa školom, ali da više nema snage da se suoči sa izazovima koji su i dalje prisutni. Roditelji učenika iz škole „Ribnikar“ ukazuju na mnoge preostale probleme u školi i okrivljuju državu za njihovo nedostatno rešavanje.

Ana Dimitrijević, majka jednog od učenika OŠ „Vladislav Ribnikar,“ izrazila je svoje mišljenje nakon razgovora sa dosadašnjom vršiteljkom dužnosti direktora. Dimitrijevićeva je izjavila da veruje u dobre namere Petrovićeve i njen trud da unapredi situaciju u školi.

„Stanje u Ribnikaru je alarmantno. Deca se školuju u neuslovnom prostoru, sabijena u učionicama bez funkcionalnih klima i prozora koji se otvaraju. Pored svega što su prošli i dalje prolaze, oni sada treba da brinu ko će biti novi direktor i kako će to uticati na njih. Njima je potreban mir, jer stanje je vanredno i za decu i za nastavnike. Bilo je naivno očekivati da će se 1. septembra vratiti kao da se ništa nije desilo nakon tragedije koja se odigrala 3. i 4. maja“, istakla je Dimitrijevićeva.

Roditelji su zabrinuti zbog niza problema u školi i smatraju da se o njihovim brigu nedovoljno vodi računa. Pitanja u vezi sa ispisivanjem dece iz škole, nerešenim problemima i nedostatkom službenih odgovora i dalje ostaju bez rešenja. U ovim teškim trenucima, roditelji apeluju na nadležne da se preduzmu adekvatne mere kako bi se deci pružila potrebna podrška i obezbedili bolji uslovi za obrazovanje.