Požari širom Srbije: MUP angažovan na 108 intervencija u poslednja 24 časa

Požari širom Srbije: MUP angažovan na 108 intervencija u poslednja 24 časa

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije bili su angažovani na 108 požara na otvorenom prostoru u poslednja 24 časa, saopštio je MUP. Najveći požar na planini Vidlič, gde je gorela suva trava i nisko rastinje na površini od oko 2.500 hektara, uspešno je lokalizovan.

Takođe, lokalizovan je i požar u mestu Stanča kod Kraljeva, dok je požar u Kraljevu kod Ušća delimično pod kontrolom. Tri strane požara su stavljene pod kontrolu, dok četvrta, koja se nalazi na nepristupačnom terenu, još uvek predstavlja izazov za vatrogasce.

U gašenju požara u Kraljevu učestvuje ukupno 25 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila, uz podršku 10 radnika „Srbijašume“ i dva vatrogasca DVD Studenica. Srećom, nema ugroženih stambenih objekata niti stanovništva.

Požar u Žagubici kod Požarevca je zaokružen i pod kontrolom, dok su situacije u Kučevu i na lokaciji Banjska Stena u opštini Bajina Bašta znatno povoljnije. Rad na lokalizaciji požara i dalje traje, uz preduzimanje svih potrebnih mera obezbeđenja.

MUP je saopštio da su požari na planini Stol kod Bora, u ataru sela Dušanovac kod Negotina, kao i u mestu Beljan kod Kladova, uspešno ugašeni. Takođe, ugašeni su i požari u Lalinci kod Niša, Memincu kod Požarevca i Žitorađi.