Lice iz noćnih mora kreirano od strane veštačke inteligencije

Lice iz noćnih mora kreirano od strane veštačke inteligencije

Ona je tamo negde, vreba u paralelnom univerzumu mogućnosti. Sve što treba da uradite da biste je pozvali u postojanje je da unesete pravi upit u generator AI slike.

Umetnička javnost postaje svesna digitalnog umetničkog dela pod nazivom „Loab“ kreiranog od strane AI generatora slika. Loab je žena srednjih godina sa uznemirujućim izrazom lica, a umetnik koji ju je otkrio, Supercomposite, koristio je AI generator da stvori stotine iteracija slike.

Pojava Loaba izazvala je diskusiju o ulozi AI u umetnosti i potencijalu da AI generiše nova i neočekivana umetnička dela. Neki vide upotrebu veštačke inteligencije u umetnosti kao način da se proširi ljudska kreativnost, dok su drugi zabrinuti zbog etičkih implikacija stvaranja uznemirujućih ili uvredljivih umetničkih dela korišćenjem veštačke inteligencije. U članku se takođe govori o potencijalu veštačke inteligencije da stvori umetnost koja predstavlja novu paradigmu i mogućnosti istraživanja „paralelnih univerzuma ljudske umetnosti“ korišćenjem AI generatora.