Nelegitimne sednice lokalnih skupština u beogradskim opštinama, kaže Radomir Lazović

Nelegitimne sednice lokalnih skupština u beogradskim opštinama, kaže Radomir Lazović

U opštini Stari grad, kao i u drugim beogradskim opštinama, danas se održavaju nelegitimne sednice lokalnih skupština, izjavio je kopredsednik Zeleno levog fronta (ZLF) Radomir Lazović. On je izjavio novinarima ispred opštine Stari grad da u zgradi zaseda lokalni parlament sastavljen od odbornika „starog saziva“, a ne onih izabranih na izborima održanim 2. juna, što je nazvao „novom manipulacijom Srpske napredne stranke (SNS)“.

Lazović je naglasio da, iako održavanje tih sednica nije protivzakonito i može se smatrati legalnim, smatra ih potpuno neligitimnim jer su izbori održani 2. juna i došlo je do promene sastava lokalnih skupština. „To je važno na Starom gradu gde je opozicija pobedila i stari sastav skupština opština ne oslikava izbornu volju građana i potpuno je jasno da je ovo nova manipulacija SNS koja služi da se premosti period kada ne mogu da obezbede finasiranje“, kazao je.

Dodao je da se na sednici opštine Stari grad, kao i u ostalim opštinama poput Vračara, Palilule, Rakovice i drugih, usvajaju novi budžeti opština ne samo za ovu nego čak i plan za naredne dve godine.